Klösmöbel

Alla som har en katt har förmodligen redan märkt eller kommer att märka att katter har ett stort behov av att klösa på saker. Detta gör de för att vässa sina klor, men även för att röra vissa muskler som de annars kanske inte skulle röra på så mycket, men även för att markera sitt revir. Det är därför ingen ide att försöka lära en katt att inte klösa, för det kommer den att göra oavsett. Vad man istället bör göra är att erbjuda katten en plats där det faktiskt är okej att klösa, för då minskar man risken för klös på ”fel” platser och föremål som man kanske är mer rädd om. Det är dessutom vettigt att göra denna plats så trevlig och tilltalande, för just klös, som möjligt.

>>> Köp klösmöbler, till bra priser, klicka här! <<<

Klösmöbel

Många av oss vet dock förstås inte, av naturliga skäl, vad som gör en plats eller ett föremål bra för klös, för vi klöser ju inte på samma vis som katter. Därför är det vettigt att köpa något färdigt, som är avsett för just detta ändamål och framtaget av proffs. Ett bra exempel är en klösmöbel, som kan se lite olika ut, beroende på vilken man väljer. En klösmöbel är nämligen en lite större konstruktion, som består av olika delar, som alla känns olika att klösa på.

Bra med många klösytor

Vissa av delarna är vertikala, vissa horisontella, vissa smalare och vissa bredare och så vidare, så alla katter kommer att hitta någon del som de gillar att klösa. Glöm inte heller att en och samma katt i regel kan gilla lite omväxling gällande detta, så att det finns många olika sorters klösytor är även bra på grund av det.

Att skaffa en klösmöbel är därför en bra investering, då det gör att du slipper oroa dig över att resten av ditt hem förstörs. Klösmöbler är dessutom så vanligt förekommande bland kattägare idag att de är mycket lätta att få tag på och inte heller behöver vara särskilt dyra. Du kan dessutom välja mellan många olika storlekar som sagt, vilket gör att både den med en liten bostad samt den med ett större hem kan hitta något passande till din katt. Köper du en riktigt stor klösmöbel kan dessutom flera katten samsas om den, om du vill det.