Kattnät

Ett så kallat kattnät låter kanske som en helknasig idé, för vad ska katter i nät att göra? Trots detta börjar balkongnät bli allt mer vanliga. Det ligger dock något i att katterna inte har i nätet att göra. För tanken med kattnät är absolut inte att katterna ska befinna sig i det. Istället används dessa nät faktiskt för att hålla katterna borta!

Kattnät används nämligen i regel på balkonger, för att undvika att katten kan hoppa ned från balkongen eller ta sig ur den på annat vis. Nätet håller därmed katten inne på balkongen på ett väldigt bra vis. Men samtidigt gör den det möjligt för ”innekatter” att vara ute lite, vilket alltid brukar uppskattas.

>>> Köp kattnät, till bra priser, klicka här! <<<

kattnät

Vad är nätet tillverkade av för material?

Det rör sig inte bara om vanlig tråd eller ett tunt rep, fast det kan se ut så i vissa fall. Sådana material skulle ju nämligen en katt i regel lätt kunna ha sönder, så därför brukar kattnät alltid förstärkas genom att man lägger i t.ex. ståltråd eller liknande i dem, inuti det vanliga repet. Därför går kattnät till balkong inte sönder ens om katten biter eller river nätet.

Men blir balkongen verkligen helt säker för katten om man använder sig av ett kattnät?

Ja, såvida man följer alla instruktioner som medföljer dessa nät och ser till så att inga konstiga glapp eller luckor eller liknande förekommer, bör man kunna lita på att katten håller sig på balkongen oavsett vad som händer.

Var köper jag enklast ett kattnät?

Det enklaste sättet att komma över ett nät för katter är att köpa detta på nätet. För där hittar man det helt säkert. På nätet har man dessutom flest olika varianter att välja mellan, vilket förstås är bra, eftersom alla balkonger inte är likadana, och därför funkar inte heller alla kattnät på alla balkonger.