Klösträd

Katter har ett behov av att klösa, för att hålla sina klor vassa, för att träna och stretcha musklerna samt för att markera sitt revir. Detta går det inte att komma undan, och istället för att ignorera detta gör man som kattägare klokt i att planera för detta. Om det inte finns ett bra område att klösa på i hemmet kommer nämligen katten förmodligen att klösa på något du helst inte vill att han eller hon ska klösa på, t.ex. mattor, möbler, tapeter och så vidare.

>>> Köp klösträd, till bra priser, klicka här! <<<

Klösträd

Detta gäller framför allt om katten redan börjat klösa någonstans, för i så fall är det mycket troligt att detta klösande kommer att fortsätta, om du inte kan erbjuda ett bättre alternativ.

Det bästa sättet att erbjuda katten ett tilltalande ställe att klösa på är att köpa ett klösträd. Dessa tillverkas nämligen i många olika storlekar och former och kan ha olika smarta funktioner som gör dem ännu mer tilltalande för katter. De kan dessutom vara helt fristående eller t.ex. hängas på en vägg eller dörr, beroende på vad man föredrar.

I samband med att man skaffar ett klösträd är det dock bra att tänka på att:

Man endast bör skaffa klösträd som är robusta. Katter behöver nämligen motstånd för att kunna klösa ordentligt, så klösträd som har en tendens att ramla omkull är absolut inte bra.

Det kan vara bra att välja en variant där katten kan klösa åt flera olika håll. Detta kommer ju nämligen att göra klösträdet mer mångsidigt. Se därför till att katten både kan klösa horisontellt och vertikalt åtminstone.

Det är vettigt att ställa klösträdet nära den plats där katten tycker om att klösa idag. Detta gör att klösträd inte bör gömmas undan på udda platser, för då kommer katten förmodligen inte att hitta till det, utan välj istället en mer öppen plats som katten ändå vistas på, gärna så nära annat som katten klöst på som möjligt.

Recension:

Klösträd
Betygsatt av: Kattförsäkringen.se
Betyg: 4.8/5

Klösträdet bör ha en tuffare och tjockare struktur för att katten ska gilla att klösa på det. Detta gör att t.ex. klösträd klädda i mattor av olika slag går bort, för dessa är i regel för mjuka för att gillas av katter. Dessutom vill du inte att det material som katten faktiskt får klösa på ska likna dina vanliga mattor allt för mycket, för då kan det vara svårt för katten att se skillnad på dina vanliga mattor och klösträdet, vilket förstås kommer att leda till att han eller hon även klöser på dina vanliga mattor.