Kattlucka

Väldigt många katter är både innekatter och utekatter, vilket betyder att de delvis är inomhus och delvis utomhus. Detta kan göra att man hela tiden måste hålla på och öppna en dörr eller ett fönster åt katten, vilket kan vara rätt irriterande, framför allt om katten kommer och går under tider som kanske inte alls passar en själv. För att göra kattägandet smidigare, åtminstone ur denna synpunkt, kan en så kallad kattlucka vara en bra investering. Installerar man en kattlucka i dörren och visar denna för katten, kan katten nämligen komma och gå fritt, oavsett om man själv är hemma eller vaken eller inte.

>>> Köp kattluckor, till bra priser, klicka här! <<<

kattlucka

Kattluckor är förvisso inget nytt påfund, för varianter av detta har funnits väldigt längre, men vad som är lite nyare är de moderna varianter av detta som finns idag. Bland annat kan en kattlucka vara kopplad till ett mikrochip som katten har i nacken, till ett halsband katten bär och det går även att ställa in olika inställningar på kattluckan om man vill det. T.ex. kanske man vill låta katten gå in när man vill, men inte gå ut hur som helst eller liknande, då kan man lätt ställa in detta på kattluckan.

De billigaste kattluckorna kostar några hundralappar, medan de dyraste kan gå på flera tusen, så valmöjligheterna är många. Kattluckor kan dessutom har olika utseende och storlek, för att passa olika sorters dörrar så väl som möjligt.

Finns det några nackdelar med kattluckor?

Den nackdel som nämns allra oftast är att katten kan ta med sig olika fångster in, vilket beroende på vad man har för typ av katt inte alltid är så trevligt. En annan nackdel för vissa kattluckor kan vara att de inte känner av vilken katt det är som är på väg in, och att andra katter än ens egna därför kan komma in via kattluckan. Är detta något man bekymrar sig över kan man dock göra så att man väljer en kattlucka som inte gör detta möjligt, så är detta problem löst!