Kattlåda

Råden för dig som ska köpa kattlåda
Om man har en innekatt har man inget val, man måste ha en kattlåda för att katten ska kunna uträtta sina behov på ett vettigt sätt. Alla kattlådor är dock inte lika bra, så ska man ändå köpa en ny kattlåda, är det vettigt att tänka till lite extra. Tänk bland annat på att:

Välja en så stor kattlåda som möjligt

Detta gör nämligen att katten kan röra på sig och t.ex. vända sig i den utan några problem, något som är viktigt både för att göra katten bekväm och för att allt för mycket kattsand inte ska spillas ur kattlådan.

>>> Köp kattlåda, till bra priser, klicka här!

kattlåda
Skaffa flera än en kattlåda om man har fler katter
Minst en låda per katt rekommenderas, men fler kan också vara en bra idé.

Välj inte en kattlåda med lock om du inte är helt säker på att din katt gillar sådana kattlådor

De flesta katter gillar nämligen inte dessa varianter eftersom det tenderer att lukta mer i dem, och dessutom kan katten inte se vad som händer runt omkring när han eller hon befinner sig i kattlådan om den har ett lock. En öppen variant är därför alltid att föredra.

Välj alltid bort parfymerade varianter

Dessa är tillverkade för att tilltala människor och inte katter. Istället kan en kattlåda som parfymerats vara betydligt mindre attraktiv för en katt.

Se till så att kattlådan är relativt djup

Detta eftersom de flesta katter har en tendens att sparka runt kattsanden i lådan, och är lådan då för låg, är det lätt hänt att kattsand hamnar utanför. I viss mån kan man dock råda bot på detta genom att välja en djupare variant.

Ta reda på vad ”självrengörande” kattlådor egentligen innebär

De flesta av dessa kattlådor rengör sig nämligen inte helt och hållet själv, fast man kanske skulle kunna tro det, utan en hel del jobb krävs ändå av dig som kattägare. Det är därför viktigt att ha realistiska förväntningar på dessa kattlådor innan man köper dem.

Recension:

Kattlåda
Betygsatt av: Kattförsäkringen.se
Betyg: 4.6/5

Välj helst ut en plats för kattlådan innan köp

Detta brukar göra det lättare att hitta den mest optimala kattlådan för just denna plats, och hjälpa en köpa en kattlåda i rätt storlek (kom ihåg att större är bättre i detta fall, se ovan). Platsen bör inte vara allt för undanskymd (då är det nämligen lätt hänt att man inte rengör kattlådan tillräckligt ofta) men måste vara säker, så att t.ex. barn och hundar inte kan störa katten när han eller hon befinner sig i den.