Devon rex

Devon rex katter är otroligt behagliga och trevliga katter, som inte bara är intelligenta och företagssamma, de är dessutom livliga och trivs väldigt bra inomhus. De saknar vanlig päls och endast har vad som brukar kallas för underill och därför fryser lättare än andra katter. Dessutom tycker många Devon rex katter om att ”prata”, men gör det i regel med en behaglig och mild röst, och är därför inte särskilt högljudda.

 

Tappar inte mycket hår

Det är dessutom lätt att ta hand om Devon rex katter, eftersom de inte kräver någon traditionell pälsvård. Dessutom tappar de inte särskilt mycket hår, men till skillnad från vad vissa tror ska underullet, dvs. den päls som Devon rex katter har, täcka hela kroppen. Vissa katter kan även ha lite tjockare päls, eftersom vissa rester av det yttersta pälslagret som de flesta katter har, finns kvar. Det är även vanligt att Devon rex katters päls känns lite sträv samt att morrhåren och ögonbrynshåren är krusiga.

devon rex

 

Kroppsmässigt är dessa katter slanka och muskulösa, med en bred bröstkorg, vilket kan göra att vissa anser att dessa katter ser hjulbenta ut. Tassarna brukar vara små och ha en oval form, och svansen brukar vara lång. Huvudet är brett, samt kort och har framträdande kindben och en kraftig haka. Ögonen å sin sida brukar vara stora, ovala och något sneda, och öronen är betydligt större än många andra katters, samt brukar även vara utåtvinklade.

 

En mycket social katt

Det rör sig om en mycket social katt, så vet man att man inte är hemma särskilt mycket bör man överväga att skaffa en kattkompis till en Devon rex med anledning av det.

 

De flesta Devon rex katter lever i mellan 12 till 13 år och väger mellan ca. 2.5 och 4.5 kg. Det rör sig om en relativt ovanlig kattras, då det år 2015 fanns strax under 500 Devon rex katter i Sverige.

 

Viktigt att nämna är förresten att man ofta hör att Devon rex skulle vara en allergivänlig kattras, och visst ligger det något i dessa, för det finns många allergiker som tål denna kattras betydligt bättre än andra kattraser men det är långt ifrån alla allergiker som är helt symptomfria om de skaffar en av dessa katter. Alla allergiker bör därför försöka tillbringa tid med dessa katter innan man skaffar en själv, för att se om man tål dem eller inte.

Kattförsäkring till Devon Rex

Här kan du jämföra kattförsäkring för Devon Rex katter.