Cornish rex

Cornish rex är en väldigt vacker katt, med fina lemmar och silkeslen vågig päls. Dessa katter saknar helt ytterhår utan har endast vad som brukar kallas för underullet, så den har alltså en betydligt tunnare päls än många andra katter och är därför mer känsliga för kyla än andra katter.

Rasen kännetecknas av stora öron på ett litet huvud och smala och långa ben, samt av ett livligt, intelligent och nyfiket temperament. Cornish rex katter har betydligt lättare att lära sig saker än många andra katter och det går därför t.ex. utmärkt att lära dem att gå i koppel om man vill det.

Cornish Rex

Dessa katter lever i regel mellan 12 och 13 år och väger ungefär 2.5 till 4.5 kg i genomsnitt. De passar dessutom bäst som innekatter med anledning av sin tunna päls, och har av samma anledning den stora fördelen att de inte fäller så mycket hår. Därför påstås det även att den skulle passa bättre för allergiker än många andra katter, men även om det för vissa allergiker stämmer så är det inte alltid så att detta är helt korrekt, och därför finns det alltid anledning till försiktighet för allergiker, för alla allergiker klarar inte av att ha dessa katter.

 

Cornish rex behöver sällskap

Det är även viktigt att framhäva att dessa katter är mycket förtjusta i sällskap och faktiskt behöver sällskap. Är det så att man inte är hemma så mycket bör man därför absolut inte ha dem som ensamkatter utan i så fall är det viktigt att skaffa en kattkompis till sin Cornish rex för att den ska må bra.

 

En annan sak som skiljer en Cornish rex från andra katter är att den brukar vifta på svansen när den är vänligt inställd, vilket kan vara intressant kuriosa att känna till.

 

Namnet på kattrasen kommer från området Cornwall i England, där katten kommer ifrån.

 

Kattförsäkring till Cornish rex – jämför kattförsäkringar här.