Bengal

Bengalkatter är korthåriga katter som från början var hybrider mellan tamkatter och leopardkatter. Så är det dock förstås inte längre, utan istället är givetvis alla bengalkatter idag fullt tama och bär få spår beteendemässigt av leoparder. De ser dock fortfarande ut lite som leoparder, tack vare den fläckiga eller marmorerade päls de ofta har.

Övriga utseendemässiga drag att känna till

Bengalkatter har, om de är rastypiska, långa och muskulösa kroppar där bakbenen är lite längre än frambenen. De har små till medelstora öron med väl rundade toppar. När det gäller ögonen är de större än för många andra katter, och är nästan runda men kan vara något ovala också. Ögonen kan vara allt från kopparfärg till blågrön, när det gäller detta är variationen stor.

bengal

Temperamentsmässiga drag att känna till

Bengalkatter är mycket livliga, sociala, alerta och självständiga katter. Eftersom de tycker om umgänge har de gärna en kattkamrat och är ofta relativt tystlåtna. Bengaler har bättre hörsel och mer känsliga morrhår än många andra katter. Bengaler brukar inte vara aggressiva alls och passar bra som inomhuskatter.

Många tycker att bengaler temperamentsmässigt påminner mer om hundar än andra katter, både på grund av hur sociala de är samt för att de inte ogillar vatten. Bland annat badar de gärna och kan till och med hoppa i badkaret när man badar! De flesta har inte heller några problem med att lära en bengalkatt att gå i koppel eller att ta med den på en biltur, för till skillnad från många andra katter är bengalkatter inte rädda för nya miljöer.

Med andra ord rör det sig om en mycket behaglig katt som passar utmärkt för alla som inte har särskilt lång erfarenhet av katter också, så behagliga är nämligen de flesta bengalkatter, trots att det givetvis kan finnas vissa undantag till denna regel.

Kattförsäkring till Bengalkatt

Här kan du jämföra kattförsäkringar till Bengalkatter.